Správy z priemyslu

Bežné parametre nabíjacích batérií

2021-08-21

Kapacita batérie predstavuje, koľko energie je možné v batérii uložiť, číslo na obale batérie vo všeobecnosti odkazuje na identifikátor kapacity batérie. V jednotke ampérhodina alebo miliampérhodina. Je to zložená jednotka, zložená z jednotky prúdu vynásobenej jednotkou času a predstavuje schopnosť batérie nepretržite sa vybíjať pri konštantnom prúde. Plne nabitá batéria sa môže vybíjať 10 hodín prúdom 200 mA. Vynásobením prúdu časom zistíme, že kapacita batérie je 2000 ma.h. Ak sa vybíja 400 mA, dostupný čas je 5 hodín.

Hustota energie: množstvo elektrickej energie obsiahnuté v jednotke objemu alebo jednotkovej hmotnosti. Pri rovnakom množstve potrebnej elektriny môže mať batéria s vysokou hustotou energie menší objem a nižšiu hmotnosť.

C Prúd: označuje množstvo prúdu, ktoré je možné nabiť na plnú batériu do jednej hodiny po jej vybití alebo po vybití. Ide len o počet ampérhodín kapacity. 1800 mA. Pre batériu s kapacitou je C prúd 1800 mA. 2000 mA. Pre batériu s kapacitou je C prúd 2000 mA.

Napätie naprázdno: potenciálny rozdiel medzi dvoma pólmi batérie.

Pamäťový efekt: Nová batéria, materiál elektródy s jemným zrnom, môže získať maximálnu plochu povrchu elektródy. Po kryštalizácii sa veľkosť zrna zväčší, tiež známa ako (pasivácia), čím sa zníži dostupná plocha elektródy. Navyše rastúca veľkosť zrna spôsobí zvýšenie samovybíjania, čo znižuje kapacitu batérie a poškodzuje výkon. Toto je pamäťový efekt. Pamäťový efekt nastáva, pretože batéria sa čiastočne nabíja a opakovane vybíja.

Rýchlosť samovybíjania: Po nabití batérie, aj keď ju nepoužívate, postupne stráca svoju energiu, spravidla čím vyššia je teplota, samovybíjanie

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy