Správy z priemyslu

Vlastnosti lítium-polymérovej batérie

2021-09-28

Lítiová polymérová batéria využíva ako kladnú elektródu pilníkovú zliatinu, polymérny vodivý materiál, polyacetylén, polyanilín alebo polyfenol ako zápornú elektródu, organické rozpúšťadlo ako elektrolyt. Špecifická energia lítiovej polyanilínovej batérie môže dosiahnuť 350 W.h / kg, ale špecifický výkon je iba 50-60 W / kg, prevádzková teplota je -40-70 stupňov a životnosť je asi 330-krát.

V porovnaní s lítium-iónovými batériami majú lítium-polymérové ​​batérie nasledujúce vlastnosti:

1. Relatívne zlepšiť problém úniku batérie, ale nie úplne zlepšiť.

2, môže byť vyrobená do tenkej batérie: kapacita 3,6 V 250 mAh, jej hrúbka môže byť tenká do 0,5 mm.

3. Batéria môže byť navrhnutá v rôznych tvaroch.

4, môže byť vyrobený do jedného vysokého napätia: batéria s tekutým elektrolytom môže byť iba niekoľko batérií v sérii, aby sa získalo vysoké napätie, a polymérová batéria, pretože nemá žiadnu kvapalinu, môže byť vyrobená v jednej viacvrstvovej kombinácii, aby sa dosiahlo vysoké napätie.

5, vybíjací výkon, teoreticky o 10% vyšší ako pri rovnakej veľkosti lítium-iónovej batérie.

Li-polymérové ​​batérie (tiež známe ako polymérové ​​lítium-iónové batérie) majú mnoho výhod, ako je vysoká energia, miniaturizácia, ultratenká, ľahká a vysoká bezpečnosť. Na základe týchto výhod môžu byť lítium-polymérové ​​batérie vyrobené v akomkoľvek tvare a kapacite batérií, aby vyhovovali potrebám rôznych produktov; A používa hliníkové plastové obaly, vnútorné problémy môžu byť okamžite cez vonkajší obal, aj keď existujú bezpečnostné riziká, nevybuchne, iba sa vydutie. V polymérových batériách hrá elektrolyt dvojitú funkciu membrány a elektrolytu: na jednej strane oddeľuje kladné a záporné materiály, ako je membrána, čím zabraňuje samovybíjaniu a skratu v batérii; na druhej strane vedie lítiové ióny medzi kladnými a zápornými elektródami ako elektrolyt. Polymérny elektrolyt má nielen dobrú elektrickú vodivosť, ale má aj vlastnosti nízkej hmotnosti, dobrej elasticity, ľahkej tvorby filmu atď., Čo tiež zodpovedá vývojovému trendu chemického napájania s nízkou hmotnosťou, bezpečnosťou, vysokou účinnosťou a ochranou životného prostredia. .

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy